Magyarország örökös bajnoka
Magyarország örökös bajnoka
Vannak olyan játékosok, akik már az első bajnoki címnél is a csapatnál voltak, a hétvégén pedig már a 25. elsőségüket ünnepelhették az ülőröplabdások…
A Nyíregyházi Sportcentrum ülőröplabda csapata nyerte a magyar bajnokságot. A csapatnak ez volt a 25. sikere zsinórban.
Vannak olyan játékosok, akik már az első bajnoki címnél is a csapatnál voltak, a hétvégén pedig már a 25. elsőségüket ünnepelhették az ülőröplabdások. Nem véletlenül mondták azt a díjátadáskor, hogy a nyíregyházi gárda „Magyarország örökös bajnoka”. A csapat minden meccsét megnyerte, és mindössze egy játszmát veszített.
– Már a felkészülés során érezhető volt, hogy jobbak vagyunk ellenfeleinknél, és ez a különbség a mérkőzéseken is kijött, így magabiztosan szereztük meg a bajnoki címet – mondta Moravszki Gyula edző.
A csapatban fogyatékkal élők és egészségesek egyaránt szerepelnek. A mozgássérültek számára a sport nagy segítséget jelent mind a hétköznapi élet, mind lelki szempontból.
– Nekem így lett teljes az életem, önbizalmat adott az élet más területein is. Egy baleset után minden teljesen megváltozik, és ha nekem 16 éve nem segített volna a sport, nem tudom hol lennék ma – mondta Vitéz Gábor csapatvezető.
Az együttes rövidesen Szarajevóba utazik egy rangos nemzetközi tornára. Hasonlót szeretnének majd Nyíregyházán is szervezni.
– Szeretnénk pályázni arra, hogy Nyíregyháza házigazdája legyen egy Bajnokok Ligája döntőnek. Minden feltétel adott, jó csapatunk is van, szeretnénk Nyíregyházára hozni egy ilyen rangos eseményt – mondta Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.
Forrás: nyiregyhaza.hu