Nincs mit szépíteni a dolgon
Nincs mit szépíteni a dolgon
Akárhogy is fáj, a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata számára balul sült el a bajnoki idény. A nyírségiek a négy közé jutást határozták meg a bajnokságban, ehhez képest a hetedik helyért kiírt párharcra kényszerültek a Kaposvár ellen…
A gyenge bajnoki szereplés következményeként alighanem jelentősen átalakul a Fatum-Nyíregyháza csapata.
Akárhogy is fáj, a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata számára balul sült el a bajnoki idény. A nyírségiek a négy közé jutást határozták meg a bajnokságban, ehhez képest a hetedik helyért kiírt párharcra kényszerültek a Kaposvár ellen. A somogyiakat ugyan legyűrték, mindazonáltal a rájátszásban előbb a Vasas, majd – ami még kellemetlenebb – a Gödöllővel szemben is is alulmaradtak. Így messze, nagyon messze kerültek a korábban kijelölt céltól.
– Amikor a Nyíregyházi Sportcentrum két és fél évvel ezelőtt átvette a nyíregyházi női röplabdázás irányítását, akkor egy komplex tervvel kezdtük el a munkát – merült a részletekbe Kósa Árpád, az NB I-es klubot „üzemeltető” Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. – Mindenekelőtt stabilizálni akartuk a feltételrendszert, az amatőr státusz helyett professzionális alapokra helyeztük a működést, bevontuk a háttérben segítő szakembereket és különös figyelmet fordítottunk a bázis kiszélesítésére. Ezért hoztuk létre az akadémiai képzést és indítottunk saját fiatalokból verbuvált csapatot az NB II-ben. Az utolsó nagy falat a felnőttcsapat stabil szerepeltetése az élmezőnyben. S bár számos váratlan esemény hátráltatta a munkánkat, nincs mit szépíteni a dolgot, idén ez nem sikerült. Hiába elemeztük folyamatosan a kialakult helyzetet, hiába a megfelelő pénzügyi háttér, illetve a jó képességű játékosállomány, nem értük el a célunkat. Részsikereink voltak csupán. A Magyar Kupában visszaverekedtük magunkat a legjobb négy közé, továbbá a Közép-európai Ligában a középmezőnyben végeztünk – legyőzve az osztrák és a horvát bajnokot. Mindez azonban legfeljebb szépségtapasz.
A történtek után aligha meglelő, hogy információnk szerint jelentős mértékben átalakul az együttes. Borítékolható, hogy több légiós távozik, és nem csak ők…
– Egy dolgunk maradt: a lehető legtöbb tanulságot levonva tanulni az idei szezonból és nekilátni a jövő csapatát összeállítani – nyomatékosította Kósa Árpád. – Ez a munka már hetekkel ezelőtt megkezdődött. Figyelünk arra, hogy olyan tudású és szellemiségű keretet toborozzunk, amely egész évben tudja majd fokozni a teljesítményt és győztes típusú játékosok alkotják. A magyar női röplabdázás színvonala meredeken ível felfelé, ami remek dolog, és állni kell a versenyt a Nyíregyházának. Nincs más út, mint odaérni a dobogóra. Egy olyan konstrukción dolgozunk, ahol nyíregyházi játékosok, magyar válogatottak és válogatott légiósok alkotják majd a kezdőcsapatot. Ez persze embert próbáló feladat. Kiemelkedő képességű játékos kevés van és zömmel ők is budapestiek. Habár egyre többen látják, hogy Nyíregyháza egy fejlődő, dinamikus város, a röplabdacsapat pedig megfelelő körülmények között dolgozhat, nehéz ide csábítani a legjobbakat. Úgy dolgozunk, hogy sokak számára meglepetést okozzunk és az új sportcsarnokban igazi sikercsapatot tudjunk a közönségünknek bemutatni a nyár végén.
Forrás: szon.hu