20 év után érem a felnőtt OB-n
20 év után érem a felnőtt OB-n
A nyíregyházi úszósport két kiemelkedő tehetségének tartott sajtótájékoztatót a Nyíregyházi Sportcentrum…
A nyíregyházi úszósport két kiemelkedő tehetségének tartott sajtótájékoztatót a Nyíregyházi Sportcentrum.
Szurovcsák Ivett és Hatházi Dóra edzőikkel (Urbin Tamás és Gyula Sándor) beszéltek az elmúlt időszak látványos sikereiről és az előttük álló feladatokról.
– Az olimpiához igazítva április közepén, viszonylag korán volt  a Magyar Felnőtt Bajnokság, ahol Ivett elsőévesként indult  a versenyen – kezdte Urbin Tamás edző a beszámolót.
– Ezen a versenyen elsősorban tapasztalatszerzés céljából indultunk, illetve egyéni csúcsért utaztunk. Olyannyira jól sikerült a verseny, hogy két számban is új egyéni csúcsot úszott Ivett mindazok felett, hogy 50 méter mellúszásban 1996 óta először sikerült nyíregyházi színekben érmet (ezüst) szerezni. Továbbá óriási siker, hogy 100 méter mellúszásban negyedikként ért célba, ami szintén egyéni csúcsot jelent.
– Számomra a 100 méteres mellúszás fontosabb – kezdte az élménybeszámolót Ivett. – Hiszen ez az olimpiai szám, de mindkét teljesítményemre büszke vagyok. Már az előfutamban remek időt úsztam, és ez óriási löketet adott a döntőre. Most gőzerővel készülünk Vidék Ob-ra ami Kecskeméten lesz, remélhetőleg hasonló sikerrel szerepelek majd.
– Dóri meghívást kapott az Olimpiai Reménységek Versenyére ami május 13-14-én lesz Budapesten – vette át szót Gyula Sándor.
– Ezen a versenyen csak azok indulhatnak, akik vezetik a ranglistát. Dóri négy számban is ranglistavezető. A minden évben megrendezésre kerülő versenyen Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország képviselteti magát. Minden ország 4-4 fő 13-14 éves fiúkat és lányokat állít ki. Minden versenyszámban 2 fő indul, egy fiatalabb és egy idősebb. Ezt a megmérettetést úgy is számon tartják, mint válogató versenyek kapuja.
– Idősebbekkel versenyzek majd, de úgy gondolom, hogy a kemény edzőtáborozásoknak, munkának meg lesz majd a gyümölcse és akár több érmet is tudok szerezni – tekintett előre a jövőheti versenyre  Hatházi Dóra.
A Nyíregyházi Sportcentrum úszóinak július 30-áig tart a versenyidény, addig is minden hónapban, minden korcsoportnak két bajnoksága lesz.