Tóúszó Bajnokság Sóstón
Tóúszó Bajnokság Sóstón
Június 18.-a a Magyar Úszás Napja. Az elmúlt két évben nagy sikert aratott ez a program, aminek Nyíregyháza is részese volt…
Június 18.-a a Magyar Úszás Napja.
Az elmúlt két évben nagy sikert aratott ez a program, aminek Nyíregyháza is részese volt. Éppen ezért szeretne újra részt venni városunk, a nagyobb városokkal karöltve 2016-ban is. A Nyíregyházi Sportcentrum úszó szakága Tóúszó Bajnokságot hirdet a Sóstói tavon szombaton, ami tíz órakor veszi kezdetét egy előzetes regisztrációt követően. Urbin Tamás a Sportcentrum úszó szakágának vezetője elmondta, hogy három kategóriában hirdetnek versenyt. A 12 év alattiak és a 12-18 év közöttieknek 600 métert, míg a profiknak 1200 métert kell teljesíteni.
Minden feltétel adott, a víz minősége kiváló, és aki regisztrál annak ingyenes a belépés a Tófürdőbe. Az első három helyezettet éremdíjazás mellett egyéb ajándékokkal is megjutalmaznak a szervezők. A verseny végeztével a jelenlévőket még egy tál babgulyásra is vendégül látnak a nyíregyházi úszó edzők.
Ezzel egyidőben Balatonfüreden két versenyzőnk is indul az Országos Magyar Bajnokságon. Trizner Olivér és Garai Balázs 5 kilométert teljesít a serdülők versenyén, a “Jövő Bajnokai” pedig az úszás napja apropójából 2016 métert teljesítenek a Balaton vizében.