Itthon is győzni szeretnének
Itthon is győzni szeretnének
Kedden megkezdte a 2016-2017-es bajnoki szezont a Fatum Nyíregyháza női élvonalbeli röplabda csapata. A Magyar Kupa első fordulójával indítottak a lányok, melyet Budaörs együttese ellen vívtak…
Kedden megkezdte a 2016-2017-es bajnoki szezont a Fatum Nyíregyháza női élvonalbeli röplabda csapata.
A Magyar Kupa első fordulójával indítottak a lányok, melyet Budaörs együttese ellen vívtak, és 3:0 arányban meg is nyertek. Október 23-án vasárnap 16 órától pedig már hazai közönség előtt lépnek pályára a Palota SE csapata ellen.
– Több évtized után, az elmúlt 2-3 évben színvonalemelés következett be a magyar röplabdában. Az egyre keményebb mezőnyben kell helytállnia a nyíregyházi csapatnak. A magyar bajnokságban egy csapat van, amelyik kiemelkedik a mezőnyből, ez a Békéscsaba, és négy, akik közel azonos erőt képviselnek. Ebben a mezőnyben az elvárás a dobogóra kerülés, a Magyar Kupában pedig a négy közé jutás – kezdte a sajtótájékoztatót a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Kósa Árpád. – Két évvel ezelőtt azt mondtam, hogy ha egy emeletre kellene felmennünk, akkor most az első lépcsőfokon állunk. Most azt mondom, hogy a harmadik-negyediken. A tavalyi szezon kudarcos volt, ezt a csorbát kell kiküszöbölni.
– Sok új játékos érkezett a csapathoz, de én úgy látom mindenki gyorsan beilleszkedett- vette át a szót Szombathelyi Szandra csapatkapitány. – Hamar megismertük és megszerettük a várost, gyorsan összekovácsolódtunk. Úgy érzem jó úton haladunk, ezt bizonyítják a felkészülési tornák eredményei is. A sikereknek köszönhetően az önbizalmunk is erősödött, de vigyázunk, el ne bízzuk magunkat.
– Én is úgy érzem, hogy jó úton haladunk, de még nagyon az elején járunk. Hét közben az edzéseken kell megnyerni a hétvégi meccseket. A csapat bizonyította már, hogy tud küzdeni, vert helyzetből is fel tud állni és mérkőzést nyerni. Budaörsön győztünk a Magyar Kupában és szeretnénk győzni vasárnap is itthon a Palota ellen – zárta le szavaival a sajtótájékoztatót Horváth András vezetőedző.