Innováció a Nyíregyházi Sportcentrumnál
Innováció a Nyíregyházi Sportcentrumnál
Az élsport, a hobbi sportok, vagy akár a mindennapi élet területén is szinte mindig kialakulhatnak olyan sportsérülések, melyek precíz, pontos sportrehabilitációt igényelnek…
Az élsport, a hobbi sportok, vagy akár a mindennapi élet területén is szinte mindig kialakulhatnak olyan sportsérülések, melyek precíz, pontos sportrehabilitációt igényelnek.
Nem mindegy, hogy egy izomhúzódás, izomszakadás, szalagsérülés, csonttörés után hogyan terheljük a szöveteket. Minden esetben a sérülés típusát kell figyelembe venni, illetve a sérült szövet gyógyulási folyamatát, annak legspecifikusabb „ingerlési” lehetőségeit. Vannak módszerek, melyek segítségével felgyorsíthatóak a gyógyulási folyamatok, hiszen egy sportolónak minél hamarabb vissza kell térnie a versenyhelyzetbe. Ezekre az esetekre fejlesztette tovább lehetőségeit a Nyíregyházi Sportcentrum, hiszen ettől az esztendőtől újabb innovációval segíti a sportolók gyógyulását. Az elektroterápiai torony használata naponta mintegy 8-10 sérült sportolónk rehabilitációját segíti elő, magas szintű szakemberek irányításával. A modern és rendkívül innovatív kombinált eszköz elsősorban ortopédiai, sebészeti, traumatológiai esetekre javallott.
(A képen Lingné Hudák Nóra a NYSC fizikoterapeutája)