Hatalmas nyíregyházi siker született
Hatalmas nyíregyházi siker született
Mindent elsöprő sikert arattak az Összevont Labdajátékok Diákolimpiai Döntőjén a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium röplabdás lányai…
A legjobb ütő és a legjobb feladó poszt díját is nyíregyházi  kapta.
Mindent elsöprő sikert arattak az Összevont Labdajátékok Diákolimpiai Döntőjén a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium röplabdás lányai.
A csoportmérkőzések során  Szekér Lászlóné tanítványai minden meccset 3:0-ra megnyertek, így nem is volt kérdés a döntő, amit a kaposvári Táncsics Gimnázium ellen vívtak meg a nyíregyháziak. A küzdelem kemény volt, de végül 3:0-ra verték meg a dunántúliakat, ezzel pedig a röplabdás lányok az aranyérmet hozhatták el a diákolimpiáról.
Az aranyérem mellett a legjobb feladó Sitku Renáta lett,  a legjobb ütőjátékos címet  pedig az U18-as válogatott, a Fatum-Nyíregyháza játékosa, Kundrák Eszter harcolta ki magának, aki a hunvolley.hu-nak a következőket nyilatkozta a vasárnapi döntő után:
– Ez az egész még nagyon friss, még felfoghatatlan. Úgy vágtunk neki péntek reggel, hogy cél az első hely! A csoportmérkőzések alatt mindenkit simán 3:0-ra vertünk, majd jöttek az igazán nehéz összecsapások és végül a kaposvári Táncsics elleni döntőt is 3:0-ra nyertük. Nagyszerű élmény volt az összes találkozó, látszódott,  hogy nagyon összeért a csapat és képesek vagyunk meghalni a pályán.
A nyíregyházi csapa tagjai: Sitku Renáta, Tóth Dalma, Tóth Fruzsina, Szerényi Gréta, Ilyés Emese, Szatmári Emese, Ratkos Petra, Tóth Vanessza, Szilágyi Csenge, Kujbus Fanni, Kundrák Eszter, Fejérvári Panni
Csapatvezető: Szekér Lászlóné
Az Összevont Labdajátékok Diákolimpiai Döntőjének röplabda csapatai:

Szombathelyi Nagy Lajos  Gimnázium (Szombathely)
Táncsics Mihály Gimnázium (Kaposvár)
Veres Pálné Gimnázium (Budapest)
Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium (Budapest)
Katona József Gimnázium (Kecskemét)
PIOK Általános Iskola és Gimnázium (Pécel)
Török Ignác Gimnázium  (Gödöllő)
Vasvári Pál Gimnázium (Nyíregyháza)