Már bajnokként ugorhatott az egyéni rekordra
Már bajnokként ugorhatott az egyéni rekordra
Mint 2012 óta mindig, ezúttal is megszerezte fedett pályán az országos bajnoki címet Bakosi Péter, és tartja azóta meglévő hazai veretlenségét a felnőttek mezőnyében – legyen szó fedett pályás vagy akár szabadtéri atlétikai viadalról…
Hatodik honi elsőségét szerezte meg fedett pályán Bakosi Péter, Pál Robin távolugrásban harmadik lett.
Mint 2012 óta mindig, ezúttal is megszerezte fedett pályán az országos bajnoki címet Bakosi Péter, és tartja azóta meglévő hazai veretlenségét a felnőttek mezőnyében – legyen szó fedett pályás vagy akár szabadtéri atlétikai viadalról.
A Nyíregyházi Sportcentrum magasugrója a budapesti viadalon 219 centiméterig jutott, ami idei legjobbja. Péter két méteren szállt be a versenybe amolyan biztonsági ugrással, majd a 208 centit is elsőre ugrotta. Közben a Budapesti Honvéd versenyzője, Agárdi Péter is átugrotta másodjára ezt a magasságot, de a 212-vel már nem boldogult, így abban a pillanatban már Bakosi Péter volt a bajnok, hiszen neki kevesebb – konkrétan egy sem – rontott kísérlete volt.
Bakosi 215-re emeltetett, amit szintén elsőre vitt, aztán jött a 219, amit harmadikra. A következő magasság a 222 centi volt. Azt tudni kell, hogy ilyenkor, amikor már egyedül marad az ember a versenyben, roppant fárasztóak az egymást követő ugrások, Peti nem is nagyon érezte a távolságot, kicsi aláfutott a lécnek, így nem javította tovább idei legjobbját, egyben nem múlta felül fedett pályás élete legjobbját, a 220 centit.
– Ahogy mondani szoktam, a bajnokságon mindig az érem a legfontosabb, ennek az elvárásnak megfelelt Péter, hiszen megszerezte zsinórban hatodik fedett pályás elsőségét – értékelte a viadalt Bakosi Béla, a magasugró edző-édesapja. – Biztatóan versenyzett, de nem bántam volna, ha kicsit jobban megszorongatják, talán még jobb eredményre lett volna képes. Ugyan nincs még kerethirdetés a fedett pályás Európa-bajnokságra, de úgy készülünk, hogy a jövő hétvégén indulhat Belgrádban, hiszen a szintje már megvan. Addig még egy versenyt iktatunk be, a hétvégén az ifjúságiak és a juniorok bajnokságán a meghívásos versenyszámok között szerepelhet.Ami pedig a többieket illeti, az NYSC másik érmét Pál Robin szerezte. A távol- és hármasugró ezúttal előbbi versenyszámban szerepelt jobban, igaz, nem tudta felülmúlni idén elért egyéni legjobbját. A szintén Bakosi Béla-tanítványnak mind a hat ugrása érvényes volt, 722 centivel kezdett, aztán 712, majd 733 centit teljesített, amivel akkor a későbbi győztes Virovecz István (Ferencváros) mögött a második helyen állt. A negyedik sorozatban (Robin ekkor 723-t ugrott) megközelítette (730), az ötödikben pedig túl is ugrotta őt a postsásos Bánhidi Bence (740), amire 724-gyel válaszolt a nyíregyházi versenyző. Az utolsó sorozatban sikerült 738-ra javítania, de két centivel lemaradt az ezüstéremről.
Hármasugrásban ötből négy kísérlete volt érvényes Robinnak (az ötödik sorozatot kihagyta), a 14.68-as kezdés után egy belépett ugrás következett, majd 15.29 méterig szállt, amivel a negyedik helyezést szerezte meg. A dobogóhoz kilenc centivel nagyobb ugrásra lett volna szükség.A 400 méteren versenyző Tasi T. Dávid idei legjobbját futotta, a 49.89 másodperccel ő is a negyedik helyen zárt. Eggyel előtte, vagyis a dobogó harmadik fokán korábbi klubtársa, a szintén nyíregyházi nevelésű Vígvári Szabolcs végzett 49.37-tel, ő a tanulmányai miatt igazolt Gödöllőre, de most már a Budapesti Honvéd versenyzője.
A nők mezőnyében két sportcentrumos versenyző indult, és mindketten szépen helytálltak. A 60 méteren szereplő Dudás Anetta az előfutamban egyéni legjobbját érte el 7.98 másodperccel, amivel a B döntőbe jutott. Ott ezt az eredményt tovább sikerült javítania, 7.93-mal futamgyőztes lett, ami összesítésben a hetedik helyezést jelentette a számára, hiszen az A döntőben hatan értek célba. A dobogósok között itt is volt nyíregyházi nevelés, a Gödöllőről szintén a Honvédba igazolt Kaptur Éva (7.53) harmadik lett, majd a 4×400 méteres váltóval országos csúcsot (3:43.51) elérve nyert aranyérmet (a hétvége másik országos csúcsa Bai Balázsé volt, aki 60 méter gáton ért el európai mércével is figyelemreméltó 7.53 másodperces rekordot).
A Debrecenből nemrégiben Nyíregyházára igazolt Zajácz Petra hármasugrásban hat érvényes kísérlettel jelentkezett, ezek közül a negyedik sorozatban teljesített 11.82 méteres volt a legnagyobb, és ez az ötödik helyezéshez volt elég.
Forrás:szon.hu