Megint Debrecenbe kell menni döntőzni
Megint Debrecenbe kell menni döntőzni
Tavaly ezüstérmet szerzett Debrecenben a Nyíregyházi Sportcentrum KA U16-os fiúcsapata az országos bajnoki döntőben, és ez jó előjel…
Ezúttal a juniorokon sor, akik éremesélyesnek számítanak az U18-as fináléban.
Tavaly ezüstérmet szerzett Debrecenben a Nyíregyházi Sportcentrum KA U16-os fiúcsapata az országos bajnoki döntőben, és ez jó előjel, hiszen közülük többen is ott lesznek a szerdán szintén a cívisvárosban, az Oláh Gábor utcai csarnokban kezdődő U18-as nyolcas fináléban.
Az előzetes erőviszonyok, az alapszakaszban és a felsőházi rájátszásban elért eredmények alapján a nyíregyháziak a jobb helyezésekért lehetnek majd versenyben, Pethő Ákos edző úgy fogalmazott, hogy hivatalosan a négy közé jutás a cél, ott pedig már minden lehet. Maradjunk annyiban, az elődöntőbe jutás (amihez a négyes csoport első két helyen kell végezni) a minimális elvárás, az is igaz, hogy a döntő abszolút favoritja a Sopron, amely az előcsatározások során mindössze egy meccset, az utolsót veszítette el, és a sportcentrumosok hazai veretlenségét is éppen ők vették el.
A nyíregyháziak várakozását növelheti, hogy többen is tagjai a korosztályos válogatottaknak, az U18-asok legutóbbi szűkített keretedzésére Fazekas Csaba és Mokánszki Máté kapott meghívót, de a bő keretben Farkas Dániel és Sitku Márton is ott volt, míg a szintén a húzóemberek közé tartozó Bolden Immanuel az U16-os válogatott keretének tagja.
Pethő Ákos szerint a két négyes csoport nagyjából egyforma erejű, az NYSC KA a Vasast (amellyel szerdán 11 órakor találkozik), a Szombathelyt (szerda, 19.30) és a Budapesti Honvédot (csütörtök, 15) is legyőzte az előcsatározások során, igaz csak a Vasast oda-vissza. Vagyis meg kell majd feszülni a négy közé jutásért, egyben azért, hogy a pénteki keresztjáték során az elődöntőben legyen érintett a nyíregyházi csapat. A helyosztókat szombaton rendezik.
Forrás:szon.hu