Cél a bajnoki cím megvédése
Cél a bajnoki cím megvédése
Hosszú kihagyás után idén először indul versenyen Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum gyalogló versenyzője…
Hosszú kihagyás után idén először indul versenyen Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum gyalogló versenyzője.
Vasárnap, Békéscsabán a 38. Nemzetközi Sportgála keretén belül megrendezett országos gyalogló bajnokság 20 km-es távján áll a starthoz. A rangos esemény ezúttal is a Csaba Center előtti területen kerül lebonyolításra, melynek változatos látni- és tennivalói között nyílt utcai futóverseny is színesíti majd a programot.
A 20km-es országos bajnokság számaiban a férfi és női vonalon is a hazai élvonal teljes létszámban képviselteti magát, így Helebrandt Máté és a nőknél Madarász Viktória is.
– Egészségügyileg rendben vagyok, de a 7-8 hét kihagyás a betegségem miatt rányomta a bélyeget a felkészülésemre, így a verseny egy kicsit izgalmasabb lesz, mint szokott lenni.  Az időeredmény most nem fontos, inkább magára a bajnoki cím megvédésére készülök. A hazai ellenfelem, akire most nagyon kell összpontosítanom, Venyercsán Bence Barnabás, a Honvéd versenyzője.  Nagyon jó formában van, már tavaly is mögöttem végzett Békéscsabán és most a versenyt megelőzően is együtt voltunk a Tatai Edzőtáborban.- tette hozzá a nyíregyházi gyalogló.
Helebrandt Máté a békéscsabai megmérettetés után már a nyári, londoni Atlétikai Világbajnokságra készül, ahol már biztos helye van a keretben.