Mától Rövidpályás Úszó Ob
Mától Rövidpályás Úszó Ob
Mától egészen szombatig Százhalombatta ad otthont a Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságnak. A vízben folyamatosan jelen lesz a junior világbajnok Késely Ajna, a rövidpályás világ- és Európa-bajnok…
Mától egészen szombatig Százhalombatta ad otthont a Rövidpályás Úszó Országos Bajnokságnak.
A vízben folyamatosan jelen lesz a junior világbajnok Késely Ajna, a rövidpályás világ- és Európa-bajnok Bernek Péter, az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna, illetve az indianapolisi junior vb-n a váltókkal aranyérmeket nyerő Barta Márton, Holló Balázs, Lakatos Dávid és Márton Richárd.
A négynapos versenysorozaton hét Nyíregyházi Sportcentrumos úszó is megméretteti magát. A lányokat Szurovcsják Ivett, Hatházi Dóra, Kis Anasztázia, Sztruhár Jázmin, a fiúkat Valent Gergő, Czegle Péter és Cserfalvi Olaf képviselik.
– Mi egy fiatal csapattal indulunk neki ennek a versenynek, ez pedig a felnőtt mezőny. Az elvárás mindenképpen az, hogy a fiatalok jó időket ússzanak és a tapasztalatszerzés. – mondta el Gyula Sándor, a Nyíregyházi Sportcentrum edzője, aki hozzátette, hogy Szurovcsják Ivettnek vannak jó esélyei. A mellúszó számokban reményeik szerint ő döntőbe fog kerülni, sőt a dobogóra is van esélye. Hatházi Dórának jó időket kell úsznia, ha valamelyik pillangó számban döntőbe kerülne, az óriási meglepetés lenne. – egészítette ki az edző.
A négy napon keresztül az előfutamok minden reggel 9 órakor kezdődnek, a döntők pedig 16.30-kor. A szerdai és csütörtöki finálékat az M4 Sport előben közvetíti, a pénteki és szombati döntőket pedig felvételről láthatjuk a televízióban.