Közel félszáz érem a fedett pályás atlétika bajnokságon
Közel félszáz érem a fedett pályás atlétika bajnokságon
Az újoncok és a serdülők nyitották az ország keleti régiójában a fedett pályás bajnokságok sorát. A Nyíregyházi Sportcentrum szervezésében zajló viadalnak az Egyetem Atlétika Csarnoka adott otthont…
Az újoncok és a serdülők nyitották az ország keleti régiójában a fedett pályás bajnokságok sorát. A Nyíregyházi Sportcentrum szervezésében zajló viadalnak az Egyetem Atlétika Csarnoka adott otthont.
Nagy létszámmal neveztek a Dunántúlról keletre eső városokból, határon túlról és több nagy múltú fővárosi egyesülettől. A nyíregyházi sportolók kiemelkedően szerepeltek, közel félszáz érmet termeltek. Számos kiemelkedő eredmény született. Ilyen volt például Varga Péter (1999) 7 méter fölötti ugrása  (7,08 m), ami nem csupán korosztályában, hanem a felnőttek között is figyelemreméltó teljesítmény. A felnőtteknél jó formában van Kerekes László, aki férfi súlylökésben 16,73 méterre repítette a golyót, ezzel magabiztos győzelmet szerezve a mezőnyében. Pál Robin hármasugrásban 14,98 méteres ugrása aranyérmet hozott, a sprinterek közül Balogh Levente volt a legeredményesebb, egymaga háromszor szakította át a képzeletbeli célszalagot.