Két napos atlétikai viadal Székesfehérváron
Két napos atlétikai viadal Székesfehérváron
Két nemzetközi és hat hazai versenyszámmal kezdődött a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj első napja Székesfehérváron. Az időjárás nem fogadta a kegyeibe a versenyzőket…
Két nemzetközi és hat hazai versenyszámmal kezdődött a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj első napja Székesfehérváron.
Az időjárás nem fogadta a kegyeibe a versenyzőket, hiszen a nap, a szél és az eső felváltva gördített akadályokat az atléták elé. A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái július 1-jén, az első napon a futószámokban képviseltették magukat. Tasi T. Dávid 200m és 400 méteren indult, s végül egy ötödik és egy negyedik helyet sikerült bezsebelnie. A lányoknál a 400 méteres távon Osváth Krisztináért, Botos Boglárkért és Kozma Bettináért szoríthattunk. Osváth Krisztina 57,29-es idővel második, Botos Bogi hatodik lett 58,97-el és Kozma Bettinának végül tizennegyedikként sikerült befutnia a célba 61,36-al.
A második napon a topatléták vitték el a pálmát. A nyíregyháziak két számban voltak érdekeltek. Bakosi Péter magasugrásban, míg Szikszai Róbert diszkoszvetésben indult.
Bakosi Péternél igencsak magasra tették a lécet, hiszen “a verseny egyik nagy pillanataként világcsúcskísérletet is láthatott a közönség. A férfi magasugrásban a Mutaz Essa Barshim a kubai Javier Sotomayor 25 éves, 245 centiméteres legjobbját próbálta megdönteni: elsőre nagyon közel járt hozzá, de végül nem sikerült a 246 centimétert átugrania – így is a világ idei legjobb eredményével, 240 centiméterrel győzött magabiztosan.” (www.atletika.hu) Bakosi Péter 218 cm-el kilencedikként fejezte be a versenyt. A diszkoszvető Szikszai Róbert a 62 métert tűzte ki célul, de végül 60,34 méterrel a 10. helyen végzett.
Az “atléták hete” szerdán folytatódik. Győrben a meghívásos atlétika versenyen két nyíregyházi atlétahölgy, Zsiga Kinga és Kerekes Dóra áll majd a dobókörbe diszkoszvetésben. Vasárnap, július 8-án pedig Lengyelországban az U23 Viadalon szurkolhatunk majd a nyíregyházi atlétáknak. A Nyíregyházi Sportcentrum színeiben Botos Boglárka, Osváth Krisztina, Zajác Petra, Tucsa Veronika, Zsiga Kinga és Tasi T. Dávid indul.
Eredmények:
Hazai versenyszámok – július 1.Férfi 200 m időfutam5. Tasi Tibor Dávid 22.40
Férfi 400 m időfutam4. Tasi Tibor Dávid 50.14
Női 400 m időfutam2.Osváth Krisztina 57.296. Botos Boglárka 58.9714. Kozma Bettina 61.36
Nemzetközi versenyszámok – július 2.Férfi diszkoszvetés10. Szikszai Róbert 60.34m
Magasugrás9. Bakosi Péter 2,18 m