Helebrandt Máté 44. lett

Az időjárás miatt fél órás késéssel kezdődött meg reggel a párizsi olimpián a férfi gyaloglók 20 km-es távja. A mezőny 8 órakor startolt el. A távot gyönyörű környezetben, az Eiffel-torony lábánál és Trocadero között kijelölt egy kilométeres pályán rendezték meg. A Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója, Helebrandt Máté a 44. helyen ért célba, aki a versenyt követően elmondta:

Az eső után nagyon párás lett a levegő, ami alapvetően megnehezítette a dolgunkat. A pálya sem volt a legjobb. Kevert talajon versenyeztünk, hol macskakövön, hol aszfalton és volt benne emelkedő is. Mindezeket figyelembe véve is jobb eredményt és jobb helyezést szerettem volna elérni. Sajnos már a rajt után is úgy éreztem, mintha ólomból lennének a lábaim, a féltávtól pedig már csak végig szerettem volna érni.

A nyíregyházi gyalogló jövő hét péntekig marad a francia fővárosban. Ma igyekszik pihenni, a feleségével és a szüleivel fog találkozni. A következő napokban pedig ki szeretne látogatni és szurkolni a magyaroknak.