Az utánpótlásé  a főszerep ezen a hétvégén

Az utánpótlás korosztályé  a főszerep ezen a hétvégén 

Az atlétikát kedvelők szombaton és vasárnap  sem fognak unatkozni. Az elmúlt hétvégén nagy sikerrel rendezték meg Budapesten a Magyar Atlétikai Bajnokságot, ahonnan a nyíregyházi versenyzők három bajnoki arannyal és két ezüsttel térhettek haza augusztus 15-16-án pedig  a junior és az U23-as  korosztályé a főszerep.

A Nyíregyházi Sportcentrum színeiben ismét a dobókörbe lép a felnőtt ob-n súlylökésben bajnoki címet nyerő Tóth Balázs.

Nem lesz könnyű dolga a nyíregyházi atlétának, de felvértezve készül erre a hétvégére is. Ha súlylökés, akkor Szalmási Tibor nevét sem szabad kihagynunk, aki a 6kg-os kategóriában száll ringbe a legjobb helyezésért.  A Sportcentrum dobóatlétája két héttel ezelőtt a Budapest Open-en súlylökésben (6kg) bronzérmesként térhetett haza.

Szalmási Tibor még egy számban, diszkoszvetésben (1,75kg) is dobókörbe lép, ahol még egy nyíregyházi versenyzőnek, Garamhegyi Balázsnak szurkolhatunk. A  Nyíregyházi Sportcentrum atlétái közül szintén nagyon jó formában várja a diszkoszvetők számát még Sipos Adrián is, aki legutóbb Szombathelyen, a Németh Pál Dobóakadémia Nyári Versenysorozatának nyitányán lett ezüstérmes.

A gyengébbik nemet Garai Graciána képviseli majd a juniorok és U23-asok országos viadalán. Graciána 400 méteren és 800 méteren is remekelhet, hiszen Debrecenben a nyár folyamán  óriási egyén csúcsot futott.

Egy biztos, izgalmakban nem lesz hiány ezen a hétvégén sem.

Magyarország Junior és Utánpótlás Atlétikai Bajnoksága 2020 verseny

Férfi súlylökés Tóth Balázs

Diszkoszvetés Sipos Adrián

Junior súlylökés 6 kg Szalmási Tibor

Diszkoszvetés (1,75kg) Garamhegyi Balázs

                              Szalmási Tibor

Női 400 méter junior Garai Graciána

Női 800 méter junior Garai Graciána

Edzők: Kerekes László, Cserpák Róbert, Széles Imre